Naslovnica / Viseće mape – najpopularnije rješenje za pohranjivanje uredske dokumentacije

Viseće mape – najpopularnije rješenje za pohranjivanje uredske dokumentacije

Viseće mape – najpopularnije rješenje za pohranjivanje uredske dokumentacije

Učinkovit sustav organiziranja i pohrane dokumenata osnova je svakog poslovanja. Kao što sav uredski materijal poput pisaćeg pribora, uređaja za spajanje i papirne konfekcije ima svoje pripadajuće mjesto, isto biste tako pedantno trebali razvrstati svu papirologiju kojom se svakodnevno služite.

Viseće mape odavno se koriste kao najpopularnije rješenje za pohranu uredskih spisa. Otvoreni dizajn omogućuje jednostavan pristup te brzo i lako pronalaženje sadržaja, a kvalitetni materijali izrade osiguravaju njihovu zaštitu i dugotrajnost.

Na našem web shopu možete pronaći najrazličitije vrste visećih mapa za pohranu (mape s platnom, standardne viseće mape, viseće mape s džepom i vezicom i sl.) kao i ostali nužni uredski materijal.

Standardne viseće mape s mehanizmom

Standardne viseće mape s mehanizmom idealne su za brzo grupiranje sličnih dokumenata. Izrađene su od čvrstih i izdržljivih materijala te pripadajuće tzv. euro mehanike pomoću koje se mape postavljaju na odgovarajući stalak. Kao takve su pogodne za svakodnevnu upotrebu. Nosač naljepnica (jahač) je dodatno učvršćen za rub mape te se po potrebi može pomicati u stranu.

Veličina mape odgovara standardnoj veličini papira (A4), tako da će odgovarati za pohranu gotovo svakog dokumenta.

Viseće mape V dizajna

Viseće mape V dizajna još su praktičnije, budući da ih se lako može pretraživati odozgora. Osim toga, imaju dodatna proširenja zbog kojih mapa „raste“ zajedno s količinom pohranjenih papira. Format mape je A4+ (foolscap), a razmak između kukica nosača je 390 mm. Mape su izrađene od kvalitetnih materijala koji osiguravaju dugotrajnost.

Može se kupiti pojedinačno ili cijeli set mapa od 25 komada. Bitno je spomenuti da mape ne moraju biti povezane.

Stalci i kutije za mape

Viseće mape pohranjuju se u namjenskom stalku odnosno kutiji. Stalci su izrađeni polistirena kapaciteta oko 25 visećih mapa formata A4.

Kutije za viseće mape također su prikladne za pohranjivanje svih vrsta A4 mapa; dostatne su za pohranu do 20 mapa. Prilikom kupnje ovakve vrste neophodnog uredskog materijala za pohranu dobivate i 5 pripadajućih mapa.

Radi bolje preglednosti i lakše čitljivosti bočni dijelovi kutija su nešto niži, dok ručke omogućuju brzo jednostavno premještanje s jednog mjesta na drugi. Kada ih ne koristite, odnosno kada su prazne, u trenu ih možete sklopiti i spremiti u ladicu ili na ormar.

Viseće mape – najisplativiji uredski materijal za pohranu i organiziranje dokumenata

Viseće mape predstavljaju tzv. vertikalni sustav odlaganja i pohrane dokumenata, čija je najvažnija prednost ušteda prostora i, dakako, vremena prilikom traženja istih. Mape je, dakle, moguće razvrstati po tematici spisa koji se nalaze u njima, ali i po brojčanom ili numeriranom redoslijedu.

Umetanjem dodatnih jahača odnosno identifikacijskih oznaka svaku mapu možete podijeliti na još manje cjeline te tako u potpunosti imati pregled na svime što se u njoj nalazi.

Pomoću postojećeg mehanizma viseće mape se postavljaju na namjenske stalke dostatne za pohranu većeg broja mapa.