Naslovnica / Uredski materijal za održavanje prezentacije

Uredski materijal za održavanje prezentacije

Prije održavanja svake prezentacije potrebno je dobro sadržajno se pripremiti kako ne bi bilo neugodnog zastajkivanja te kako bi se uspješno odgovaralo na eventualne upite. Međutim, ne smijemo zaboraviti ni na sav uredski materijal potreban za kvalitetno i uspješno održavanje prezentacije. Osim toga, izlagači moraju predvidjeti što bi moglo krenuti po zlu; ovdje, dakako, mislimo na sve uređaje na napajanje koji se planiraju koristiti, a koji su od iznimne važnosti za uspješno praćenje prezentacije.

Bez obzira na to održavate li prezentaciju za svoje zaposlenike ili klijente, donosimo vam popis stvari koje će vam trebati za sigurno i uspješno održavanje poslovne prezentacije. Stoga, prije iduće prezentacije obavezno provjerite i dopunite popis tako da imate sve na jednom mjestu, spremno za idući susret s budućim klijentima ili korisnicima.

Stalci, ploče i pokazivači

Na prvom mjestu na našem popisu neophodnog uredskog materijala za prezentaciju nalaze se stalci i pokazivači. Naime, ako imate predviđenu prostoriju za održavanje prezentacija, vjerujemo da ste je već unaprijed uredili tako da zadovoljava potrebe poslovanja, što znači da bi bilo idealno kad biste imali postavljenu veliku zidnu magnetnu ploču koja ne samo da vama olakšava prezentiranje nego i slušateljima praćenje prezentacije. Ako nemate namjensku prostoriju, stalak će biti dostojna zamjena.

Ako ste više tip osobe koji će radije posegnuti za tradicionalnim priborom i materijalom, savjetujemo vam da odaberete zidno projekcijsko platno.

Ne zaboravimo na pokazivače, praktičan i iznimno uredski materijal za pokazivanje i praćenje. Riječ je o manjim laserskim uređajima od kojih neki imaju dodatne funkcije poput listanja stranica.

Magneti i označivači

Ako imate magnetsku ploču, od potrebnog pribora za prezentaciju obavezno nabavite namjenske setove za pisanje, refil brisač, magnete ili označivače, kartice za ploču i sredstvo za čišćenje.

Uređaji za prezentaciju

Ovisno o tome koje ste pomagalo odabrali za prikazivanje prezentacije (zidno platno, magnetnu ploču ili manji stalak), na temelju toga ćete odabrati i uređaj za prezentaciju. Primjerice, ako imate magnetnu ploču, grafoskop i video projektor vam mogu biti od koristi, ali za pretpostaviti je da ćete se služiti tom magnetom pločom tijekom prezentacije, tako da navedeni uređaji ipak nisu najbolji odabir. No, ako ste na zid postavili veliko platno, tad možete birati između grafoskopa i video projektora. Za grafoskop vam trebaju grafoskopske folije i namjenski markeri za pisanje. Za video projektor također unaprijed pripremate prezentaciju na računalu, no zahvaljujući utoru za USB, osim pokazivača to je više-manje sve što će vam trebati.

Etui, vezice i stolne pločice za natpis

Na kraju, ali ne manje važno, imajte uz sebe etuije s akreditacijama. Ako vam je lakše, nabavite samo namjenske vezice ili kopče za iskaznicu. Naime, jako je bitan dojam koji ostavljate na sve prisutne, a sve ono što ne prolazi zamišljenu granicu profesionalnosti nedovoljno je za bilo kakav poslovni uspjeh.