Naslovnica / Uštedite vrijeme i trud – brzo i lako organizirajte uredsku papirologiju

Uštedite vrijeme i trud – brzo i lako organizirajte uredsku papirologiju

Uštedite vrijeme i trud - brzo i lako organizirajte uredsku papirologiju

Na poslu ste svakodnevno okruženi hrpama papirologije? Od uredskog materijala imate samo papir i pribor za pisanje?

Ne snalazite se među svim tim dokumentima i treba vam jako puno vremena da pronađete ono što ste tražili? Zbog toga opada i vaša produktivnost?

Vrijeme je da stvari preuzmete u svoje ruke. Zašto ne biste grupirali pojedine dokumente? One slične prirode pohranili u mapu iste boje, a one koje uopće ne koristite recimo u arhivske kutije. Samim time oslobodit ćete si puno više mjesta za stolom i oko njega, a osim toga, u trenu ćete pronaći bilo koji dokument kad god vam ponovno zatreba.

Na tržištu postoji široka paleta uredskog materijala namijenjenog upravo za organiziranje i pohranu dokumenata.

Za početak prođite svu papirologiju i odredite ono što je za smeće, kako biste kasnije imali što manje posla. Umjesto da razdvajate hrpe dokumenata i samo ih slažete na police, zašto se ne biste odlučili za pohranu u mapama?

Mape za odlaganje sastavni su dio svakodnevnog uredskog materijala i kao takve su odlična investicija za svaki ured: praktične su i funkcionalne, a ono što je najvažnije održavaju najvišu razinu vaše produktivnosti.

Postoji više vrsta mapa za pohranjivanje kao što su:

  • mape s gumbom standardne veličine (s čvrstim hrptom) s 3 klape idealne za nošenje, organiziranje i pohranu dokumenata do A4 veličine. Neke su izrađene od recikliranog materijala što znači da su ekološki prihvatljive. Dostatne su za pohranu većeg broja listova (300-tinjak). Dolaze u različitim bojama s raznim završnim efektima.
  • mape s gumicama te mape za odlaganje spisa s gumicom i klapom: prepoznatljive i visokokvalitetne mape s mekanim završnim slojem imaju čak 6 pregrada te su kao takve idealne za odlaganje i pohranu tematski sličnih dokumenata. Standardne su veličine, tako da ćete ih lako i jednostavno odložiti u ladicu. Dostatne su za pohranu velikog broja listova (200). Na desnoj strani klape je ugrađen indeks koji osigurava brži pristup sadržaju. Mapa se zatvara vizualno atraktivnom metalnom kopčom radi sigurnosti dokumenata.
  • mape s pregradama za odlaganje spisa: za ovu vrstu uredskog materijala za organiziranje i pohranu dokumenata važno je spomenuti da je podijeljena na 30-ak pregrada (A-Z/1-31) što uvelike olakšava snalaženje i pretraživanje istih, ako su posloženi prema nekom redoslijedu. Zahvaljujući pomičnom hrptu vaši će dokumenti ostati očuvani, bez obzira na to koliko ih se nalazi unutar mape.
  • mape za odlaganje spisa-harmonika: za razliku od ranije navedenih, ove se mape otvaraju kao harmonika, čime se osigurava još brža preglednost pohranjenih spisa. 24 pregrade podijeljene su  od A-Ž.

Arhivske kutije namijenjene su za pohranu arhivskih dokumenata, odnosno onih koje ne koristimo svakodnevno. Postoji više vrsta takvih kutija; neke se mogu po potrebi brzo i lako rastaviti i sastaviti, dok se druge, recimo zatvaraju pomoću dvije namjenske vrpce. Sve kutije izrađene su od kvalitetnih materijala čime se osigurava dugotrajnost i zaštita arhivskih dokumenata na duže vrijeme.

Veliki izbor praktičnih arhivskih kutija i ostalog uredskog materijala za odlaganje i pohranu dokumenata potražite na našem web shopu.