Naslovnica / Najkorisniji uredski materijal za svako poslovanje

Najkorisniji uredski materijal za svako poslovanje

Radni dani su uvijek produktivniji ako imate uređen i organiziran radni prostor. Dobra organizacija itekako utječe na vašu motivaciju i fokusiranost.

Kompletan uredski materijal također je od iznimne važnosti kako bismo promptno obavljali sve uredske zadatke.

Pisaći i crtaći pribor, papir i papirna konfekcija te uredski pribor za odlaganje i arhiviranje. Bez ovoga prijeko potrebnog osnovnog uredskog materijala ne bismo mogli zamisliti ni jedno poslovanje. Kako biste znali na što obratiti pažnju prilikom opremanja svog novog ureda, u nastavku teksta donosimo popis najkorisnijeg uredskog materijala koji obavezno trebate imati.

Pisaći i crtaći pribor

Vjerojatno vam je svima poznata situacija kada ste trebali nešto zabilježiti, međutim niste našli ni jednu jedinu olovku. Dobro opremljeni ured treba sadržavati cijeli set olovaka (i one koje se brišu i one trajne) upravo zato što je velika većina sklona njihovom zametanju. Dakle, u pisaći pribor ubrajamo uvijek potrebne kemijske, grafitne i tehničke olovke, zatim nalivpera i rolere. Na ovaj popis dodajte i garniture, etuije te kutijice i stalke. Ne zaboravite na set flomastera te markera i signira, neizostavnog uredskog materijala za podvlačenje odnosno obilježavanje teksta.

Papir i papirna konfekcija

Čak i u digitalno doba papir i dalje ostaje oslonac svakog poslovanja. Utvrdite koje su potrebe vašeg poslovanja i uvijek razmišljajte izvan okvira. Trebate li spiralne bilježnice, papir za kopiranje i pisače, omotni papir, možda papirne role za kase ili isključivo uredski papir? Za vođenje bilješki svakako vam preporučujemo da nabavite ljepljive blokove koje možete zalijepiti doslovno bilo gdje.

Strojevi za spajanje i pribor

Spajalice su iznimno koristan uredski materijal u smislu organizacije papirologije. Uvijek ih je dobro imati pri ruci, kako biste brzo, lako i jednostavno grupirali pojedince dokumente. Na tržištu postoje strojne i ručne spajalice u koje ubrajamo kvačice za papir, pribadače, čavliće i sl. Posebno je koristan uredski set koji sadrži veći broj ručnih spajalica, prozirnih i srebrnih čavlića i kvačica za papir posebno odijeljenih u prozirnoj PVC kutiji.

Ako se odlučite za strojne spajalice, trebat će vam i namjenski stroj za spajanje. Kada govorimo o funkcionalnosti, i jedna i druga grupa spajalica izvrsno služe svrsi te, ono što je najvažnije, jednostavno se koriste. Zato bi bilo dobro da na svom radnom stolu uvijek imate mjesta za obje, u slučaju da jedne potrošite.

Uredski materijal za odlaganje i arhiviranje

Pobrinite se da uredno odlažete sve dokumente te da ih obavezno odvajate u namjenske fascikle, registratore ili mape. Na tržištu postoji više vrsta mapa: viseće, uložne te mape za odlaganje. Od registratora svakako treba izdvojiti one s kutijom te samostojeće.

Uredski materijal za prezentacije

Magnetna ploča s okvirom od aluminija je neizostavni materijal za održavanje prezentacija. Osim što je korisna, ona je i iznimno praktična, budući da se jednostavno koristi. Velikih je dimenzija, tako da je prikladna i za puno veće urede. Tu je i dodatni pribor za ploče poput označivača i magneta.

Od ostalog pribora manjih dimenzija za održavanje prezentacija izdvajamo namjenske stalke. Kako bi vas kolege mogli pratiti, obavezno nabavite laserski pokazivač.