Naslovnica / Kvalitetan uredski materijal povećava učinkovitost i produktivnost

Kvalitetan uredski materijal povećava učinkovitost i produktivnost

Kvalitetan uredski materijal

Uredski materijal osnovna je oprema svakog ureda. Najjednostavniji način na koji možete kreirati svoj identitet te povećati angažman i produktivnost među zaposlenicima odnosi se na profesionalno i organizirano uređenje uredskih prostora.

Pravilan odabir uredskog materijala

Uredski materijal koji odaberete igra veliku ulogu u svemu ovome; nije riječ tek o sitnim i neznatnim detaljima; to je sastavni dio svakog poslovanja koji promiče produktivnost i rast.

Ako već duže vrijeme radite u uredu, vjerojatno je i vama postalo jasno da se uredski materijal uzima „zdravo za gotovo“. Kad god zatrebamo papir, spajalicu ili olovku samo ispružimo ruku i tu je.

Svakodnevno koristimo papire, tehničke i kemijske olovke, strojne i ručne spajalice kao i ostali uredski materijal te očekujemo da budu tu kad god nam zatrebaju. Jedino što primjećujemo je kada ih nema, kada smo ih zagubili ili potrošili. Tada nam ne preostaje ništa drugo nego da naručimo još. Međutim, često previdimo važnost kvalitetnog uredskog pribora.

Opremanje ureda

Vjerovali vi ili ne, opremanje ureda igra veliku ulogu u stvaranju prvog dojma kod klijenta, potencijalnog suradnika pa čak i zaposlenika. Ljudi donose odluke na temelju papira ili olovke koju koristite. Ne u smislu izgleda, naravno, nego u smislu kvalitete. Zamislite samo da potpisujete važne dokumente, a kemijska olovka ne ostavlja svuda jednaki trag tinte. Nema ništa gore od razmuljanog i neurednog potpisa.

Ne smijemo zaboraviti niti na markere u boji koji uvelike olakšavaju označavanje i kasnije pronalaženje ključnih informacija, što će vam uštedjeti dragocjeno vrijeme.

Svakodnevno ste okruženi hrpama papira i nagomilanim dokumentima? Vrijeme je da napokon organizirate sav taj nered. Odvojite papirologiju po područjima i za svako nabavite zasebni registrator s kutijom u koji ćete posložiti dokumente.

Za grupiranje ostalih dokumenata nabavite spajalice – ručne ili strojne, ovisno o tome želite li trajno povezati papire ili je riječ o dokumentima koje svakodnevno koristite.

Važno je napomenuti da je čak i ove „trajno povezane“ dokumente moguće ponovno odvojiti, no za to će vam trebati namjenska deklamerica. Sve te dokumente uredno posložite u stalak za spise. Riječ je o mrežastom žičanom stalku, laganom, ali i izdržljivijem od bilo kojih drugih plastičnih ili drvenih stalaka. Stalak može imati nekoliko ladica; što je više ladica, bolja je organiziranost radnog stola. Njegov elegantan i moderan izgled savršeno će se uklopiti u svako radno okruženje.

Bez obzira na tehnologiju koja se danas koristi u uredima, uvijek će biti potrebe za tradicionalnim uredskim materijalom. Svakako je puno jednostavnije i brže ručno ispraviti eventualne pogreške u pisanju ili srediti odnosno grupirati papire, nego tražiti i otvarati dokument na računalu te ponovno trošiti papire i tintu radi ispisa.

Što još čekate? Brzo i povoljno opremite svoj ured. Veliki izbor papira, olovaka, spajalica, markera i ostalih uredskih potrepština potražite na našem web shopu.